Botox.

Behandeling van aangezichtslijnen en rimpels met botulinetoxine

Met Botox rimpels verminderen:

Een boze blik, rimpels rond de ogen, zware wenkbrauwen, rimpels in de neus, lijnen in het voorhoofd en afhangende mondhoeken kunnen negatieve gelaatstrekken zijn die te verbeteren. Hiervoor wordt, wat in het algemeen Botox heet, gebruikt.

Wat veroorzaakt rimpels?:

Telkens wanneer u lacht, fronst, zich concentreert of uw ogen dichtknijpt, trekken uw gezichtsspieren zich samen waardoor er rimpels en lijnen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de fronslijnen tussen de wenkbrauwen, deze kunnen duidelijk zichtbaar worden, waardoor u boos en bezorgd kijkt, zelfs wanneer dat niet het geval is.

Botox informatie:

Botulinetoxine A (merknamen Botox®, Dysport®, Azzalure®) is een natuurlijke bacterieel eiwit. Een kleine hoeveelheid hiervan worden direct onder de huid in de spiertjes gespoten om rimpels te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Het blokkeert specifiek de zenuwimpuls, waardoor de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor de overmatige samentrekkingen van de huid, ontspannen. Andere zenuwfuncties, zoals het gevoel van de huid, worden niet aangetast. De behandeling veroorzaakt nauwelijks ongemak, duurt hooguit een kwartier en u kunt zeer snel na de behandeling uw gewone activiteiten hervatten.

Mogelijkheden en onmogelijkheden:

Voordat u aan de behandeling begint wordt duidelijk met u besproken wat u hiervan mag verwachten. Voor de rimpels geldt altijd dat ze vervagen en verminderen, ze verdwijnen niet helemaal als ze al dieper zijn. Het resultaat moet zijn dat u er na de behandeling beter en frisser uitziet, maar op een natuurlijke manier.

Voor de behandeling:

Voor de behandeling worden foto’s gemaakt. Tevens wordt nog kort met u de te behandelen gebieden geverifieerd.

De behandeling:

Met een aantal kleine prikjes (voor de frons bijvoorbeeld 3 tot 8), wordt een kleine hoeveelheid vloeistof waar de botox in opgelost is, ingespoten. Direct hierna is op sommige plaatsen een klein bultje zichtbaar en een geringe roodheid. Dit verdwijnt meestal binnen een uur.

Na de behandeling:

Het eerste effect van de behandeling wordt binnen ongeveer 2 tot 3 dagen zichtbaar. Het effect houdt 3 tot 12 maanden (gemiddeld 7 maanden) aan en na meerdere behandelingen meestal wat langer. Wanneer de volgende behandeling plaats vindt, hangt af van de duur van het effect van de individuele persoon en uiteraard van zijn of haar wens daartoe. Op elke gewenst moment kan de behandeling worden aangevuld of herhaald. Dit hoeft niet.

Wat zijn botox risico’s en bijwerkingen?

Bijwerkingen die na behandeling met botulinetoxine mogelijk ontstaan, bestaan voornamelijk uit reacties op de injectieplaats, zoals rode bultjes of een kleine bloeduitstorting (blauw bultje). Het is ook mogelijk dat u hoofdpijn krijgt. Het komt zeer zelden voor dat de werking van botulinetoxine zich uitbreidt naar onbedoelde spieren in het gelaat, wat leidt tot een ongewilde maar tijdelijke zwakte van de desbetreffende spier. Ook is een geringe kans op enige asymmetrie.

Is een behandeling met botulinetoxine bij iedereen mogelijk?

Voor een kleine groep mensen in behandeling met botulinetoxine niet weggelegd. Deze groep bestaat uit mensen met zeldzame spieraandoeningen (zoals myasthenia gravis, syndroom van Eaton-Lambert) en zeldzame zenuwaandoeningen (zoals amyotrofische laterale sclerose en motorische neuropathieën). Ook als u zwanger bent of borstvoeding geeft worden behandeling afgeraden. Tijdens het consult zal met u hierover gesproken worden.

Controle:

Eén tot weken na de behandeling komt u voor controle terug bij de behandelend specialist. Vanzelfsprekend op ieder ander gewenst moment.

Botox Kosten:

De kosten zijn van botox vind u terug bij de botox tarieven op onze website en worden met u besproken tijdens het consult.

Downloads:

Meer informatie over botox? Download de informatiefolder over Botox behandeling.

Behandelzones

Klik op een gebied op het getoonde hoofd en u vindt informatie over de meest voorkomende problemen en hun behandelopties. Behandelzones Voorhoofd behandeling Frons behandeling Wenkbrauwen behandeling Kraaienpootjes behandeling Onderoogleden behandeling Jukbeenderen behandeling Neuslippenplooi behandeling Neuslippenplooi behandeling Bovenlip behandeling Hamsterwangen Kaaklijn behandeling Kin behandeling Onderkin behandeling Lippen behandeling Neus behandeling Marionette lijnen behandeling