Fillers.

Behandeling van rimpels en volumeverlies met hyaluronzuur (Restylane) fillers

Ingevallen jukbeenderen, plooien langs de mond, rimpels van de bovenlip of te dunne lippen. Ze kunnen het gezicht tekenen met een vermoeid, mager of droef uiterlijk. Wij kunnen dit verbeteren met behulp van tijdelijke fillers.

Informatie over fillers:

Tijdelijke fillers worden aangebracht met speciale injectietechnieken waardoor rimpels en plooien vervagen en volume hersteld kan worden. De fillers worden door het lichaam weer afgebroken en zijn dusdanig geconstrueerd dat ze nauwelijks tot geen kans hebben op vervelende reacties zoals in het verleden werden gezien bij de permanente fillers. Aangezien ze oplosbaar zijn neemt het effect in de loop van de tijd weer af.
Wij maken gebruik van hyaluronzure fillers van Restylane. Een lang gebruikt, bekend en beproeft middel waar weinig tot geen vervelende bijwerkingen van bekend zijn. Hyaluronzuur is een lichaamsidentieke stof die van nature in de huid (vochthuishouding) en gewrichten (smeervloeistof) voorkomt.

Indicaties:

Hieronder ziet u de behandelingsmogelijkheden. Dat wil niet zeggen dat deze behandelingsmethode bij u ook de beste optie is. De specialist zal dit in een persoonlijk gesprek aan u toe lichten.

Mogelijkheden: ingevallen slapen, ingevallen ogen, wallen onder de ogen, ingevallen jukbeenderen, ingevallen wangen, deuk in de neus, neuslippen plooi, marjonetlijnen, verminderde kaaklijn, dunne lippen, rimpels in de bovenlip en afwezige rand van het lippenrood (white wall).

Mogelijkheden en onmogelijkheden:

Voordat u aan de behandeling begint wordt duidelijk met u besproken wat u hiervan mag verwachten. Voor de rimpels en plooien geldt altijd dat ze vervagen en verminderen, ze verdwijnen in principe niet. Het resultaat moet zijn dat u er na de behandeling beter en frisser uitziet, maar op een natuurlijke manier. In de loop van de maanden verdwijnt het ingebrachte hyaluronzuur langzaam. Dat betekend dus dat het effect ook weer langzaam minder wordt. Na 1 tot 2 jaar is het product volledig verdwenen. Op elke gewenst moment kan de behandeling worden aangevuld of herhaald. Dit hoeft niet.

Voor de behandeling:

Voor de behandeling worden foto’s gemaakt. Eventueel kan het te behandelen gebied ongeveer 45 minuten tevoren worden ingesmeerd met een verdovende crème.

De behandeling:

Eerst wordt de huid gereinigd met alcohol. Eventueel tekent de specialist het gebied af. Bij de behandeling van lippen kunnen deze worden verdoofd met 2 kleine prikjes. Met een aantal prikjes wordt het hyaluronzuur met een bepaalde techniek ingespoten. Eerste de ene helft van het gezicht of de lip, dan de andere. Na de behandeling worden de gebieden gemasseerd.

Er wordt niet behandeld als u een actieve herpes infectie (koortslip) heeft. Ook kan niet worden behandeld als u in het verleden in hetzelfde gebied een permanente filler is ingespoten. Indien dit wel zo is dient u dit aan te geven bij het intakegesprek. Ook eventuele allergische reacties op verdovingsvloeistoffen, huidziekten of auto-immuunziekten dient u dan en voor de behandeling aan te geven.

Na de behandeling:

U kunt thuis de behandelde huid koelen als u dat wilt. Gebruik geen ijs direct op de huid. Na de behandeling voelt de huid gezwollen aan. Dit neemt in de loop van de dag nog wat toe. De meeste zwelling is na enkele dagen verdwenen. Ook is de huid wat rood. Deze roodheid verdwijnt meestal binnen 24 uur.
Make-up en andere huidverzorgingsproducten mag u na de behandeling gewoon gebruiken. Wel moet u wat voorzichtig zijn met het verwijderen hiervan.
Soms ontstaan er op 1 of meer prik plaatsen wat blauwe plekjes. Zo’n plekje verdwijnt meestal weer binnen een week.

Controle:

Eén tot wee weken na de filler behandeling komt u voor controle terug bij de behandelend specialist.

Kosten fillers behandeling:

De kosten van onze behandelingen vindt u terug bij de tarieven op onze website en worden met u besproken tijdens het consult.

Downloads:

Meer informatie over fillers? Download de informatiefolder over Hyaluronzuur fillers.

Behandelzones

Klik op een gebied op het getoonde hoofd en u vindt informatie over de meest voorkomende problemen en hun behandelopties. Behandelzones Voorhoofd behandeling Frons behandeling Wenkbrauwen behandeling Kraaienpootjes behandeling Onderoogleden behandeling Jukbeenderen behandeling Neuslippenplooi behandeling Neuslippenplooi behandeling Bovenlip behandeling Hamsterwangen Kaaklijn behandeling Kin behandeling Onderkin behandeling Lippen behandeling Neus behandeling Marionette lijnen behandeling