Voor wie doe je het eigenlijk? SIRE

Nu weer op de radio: Botox! Voor wie doe je het eigenlijk?

Maar waarom ga je eigenlijk naar de kapper? En is botox voor het zachter maken van een gelaatsuitdrukking die niet bij je past slechter dan je haar verven en permanenten? Elke bijwerking die botox kan hebben raakt ook weer uitgewerkt, verven van haar kan heftige allergische reacties geven.

Als je met een verslonst kapsel rond loopt wordt je daar op aangekeken, je ziet er onverzorgd en armoedig uit. Dat zal je ook als reactie van anderen terugkrijgen. Verbaal, of non-verbaal.
Als je met een boze fronsrimpel rondloopt, zie je er onvriendelijk uit, bovendien kan het hoofdpijnklachten geven. Je krijgt gespiegelde reacties terug. Mensen vertrouwen je minder, zijn terughoudender naar je en minder vriendelijk.

Ik doe het voor mezelf, en zoals ik mijn cliënten ken, die doen hetzelfde. Ze gaan naar de kapper en krijgen bij mij een prikje, vooral voor hunzelf. Sterker nog, meestal weet de partner of omgeving niet dat ze het prikje krijgen. Als ziet de partner ook niet altijd dat ze naar de kapper zijn geweest. Wat zien ze? Iets anders, iest frissers, iets vrolijkers, iets vriendelijkers, meer uitgeslapen. Wat zullen ze vragen?: ben je op vakantie geweest, goed geslapen?

Botox, wees de rimpel voor!

Botox, lang zo gek nog niet