Peelings.

Pelling behandeling met Jessner / Trichloorazijnzuur

Peeling voor huidverbetering:

Een Jessner/Trichloorazijnzuur-peeling is een chemische peeling. Peeling is een techniek waarbij oude huidlagen worden verwijderd zodat jonge huidcellen nieuwe lagen kunnen vormen. Het doel van een peeling is om uw huidstructuur te verbeteren en de kleur van uw huid egaler te maken.

Deze peeling kan worden toegepast bij beginnende fijne rimpels, oppervlakkige acne littekens, door de zon ontstane pigmentvlekken en bij een huid met een grovere structuur. Diepere rimpels verdwijnen er niet door, maar het aanzien van uw huid wordt wel verbeterd.

Als u een Jessner/Trichloorazijnzuur-peeling wenst te ondergaan, houdt u er dan rekening mee dat het herstel van uw huid ongeveer zeven dagen duurt.

Voorbereiding:

• Vanaf twee weken vóór de behandeling moet u iedere avond het gehele gebied dat zal worden behandeld, insmeren met de voorgeschreven tretinoine-hydrochinon-crème (vitamine A zuur). De huid rondom de ogen en lippen moet u hierbij overslaan.
• Op de dag van de behandeling wordt u verzocht geen cosmetica op het te behandelen gebied aan te brengen. Verder zijn er geen voorzorgsmaatregelen nodig.
• Een uur voor de behandeling neemt u 2 Aspro-bruis 500. Indien u overgevoelig bent voor aspirine preparaten, neemt u paracetamol 2 maal 500 mg (in 1 keer).
• U kunt niet behandeld worden als er een actieve infectie in het gelaat is. Indien u regelmatig een koortslip heeft krijgt u ook een recept aciclovir. Dit slikt u van 1 dag voor, tot 4 dagen na de behandeling.

De peeling behandeling:

Vóór de behandeling worden foto’s gemaakt. Daarna wordt de huid gereinigd en ontvet met aceton. Vervolgens wordt de eerste vloeistof (de Jessner-oplossing) op uw huid aangebracht. Dit geeft een licht branderig gevoel. Aansluitend wordt de tweede vloeistof (Trichloorazijnzuur-oplossing) aangebracht; dit geeft een intens branderig gevoel. Wanneer de arts/huidtherapeut de werking als voldoende beschouwt, wordt het gebied gekoeld, waarna het branderige gevoel snel vermindert. De duur van de behandeling is ongeveer 20 minuten.

Na de behandeling:

U kunt direct na de behandeling naar huis. Uw huid ziet er op dat moment rood en misschien een beetje gezwollen uit. Afhankelijk van de napijn, kunt u daarna 4 keer per dag 2 Aspro-bruis 500 of 2 paracetamol 500 mg 4 keer per dag nemen. De eerste dag moet u de huid droog houden. Daarna mag u het behandelde gebied wassen met alleen water. De eerste dagen kan de huid gezwollen zijn. Na één tot twee dagen begint de behandelde huid af te schilferen. Direct na de behandeling begint u vette crème gebruiken, bijvoorbeeld vaseline of uw eigen nachtcreme. U kunt deze crème meerdere malen per dag gebruiken om uitdroging tegen te gaan. Het is wenselijk om de loszittende schilfers en korstjes te laten zitten, omdat anders de kans op littekenvorming ontstaat.

Na ongeveer een week is uw gehele huid vernieuwd. Dan kan de huid nog steeds wat rood zijn. Vanaf dat moment mag u weer make-up gebruiken. Ook als de zon niet schijnt, moet u de eerste drie maanden dagelijks een zonbeschermende crème gebruiken, factor 30 of hoger. Op deze manier beperkt u de kans op pigmentvorming.

Bijwerkingen:

Mogelijke bijwerkingen van de behandeling kunnen zijn: onregelmatige pigmentvorming, langdurige roodheid en littekenvorming (zelden).

Waar moet u op letten?
Als er lokaal een dikke pijnlijke plek ontstaat kan dit wijzen op een ontsteking. In sommige gevallen kan koortsuitslag ontstaan. Er ontstaat dan een gebied met blaasjes wat pijnlijk en branderig aanvoelt. In deze gevallen neemt u direct contact met ons om een afspraak te maken voor controle.

Controle:

Na 1 week en 6 weken krijgt u een standaard controleafspraak. Vanzelfsprekend bent u als dat nodig is tussendoor welkom.

Kosten:

De kosten van onze behandelingen vindt u terug bij de tarieven op onze website en worden met u besproken tijdens het consult.

Downloads:

Meer informatie over Peeling? Download de informatiefolder over Jessner TCA peeling behandeling.

Behandelzones

Klik op een gebied op het getoonde hoofd en u vindt informatie over de meest voorkomende problemen en hun behandelopties. Behandelzones Voorhoofd behandeling Frons behandeling Wenkbrauwen behandeling Kraaienpootjes behandeling Onderoogleden behandeling Jukbeenderen behandeling Neuslippenplooi behandeling Neuslippenplooi behandeling Bovenlip behandeling Hamsterwangen Kaaklijn behandeling Kin behandeling Onderkin behandeling Lippen behandeling Neus behandeling Marionette lijnen behandeling