Lipofilling.

Informatie over een lipofilling behandeling

Lipofilling informatie:

Ingevallen wangen, een diepliggend litteken, een deuk in de huid na een ongeval of liposuctie, te dunne lippen, een dunne huid onder de ogen, een diepe neus-lippenplooi of ingevallen mondhoeken. Dit kan allemaal verbeterd worden door vet te verwijderen op de ene plek (meestal buik, heupen of billen) en na bewerking in te spuiten in het daarvoor gewenste gebied. Er hoeven geen grote hoeveelheden weggehaald te worden en iedereen heeft wel een beetje vet, voldoende om te transplanteren. Het is een veilig procedure zonder kans op afstotingsreacties. Het is tenslotte uw eigen vet!

Wat voor u de mogelijkheden van deze behandeling zijn wordt uitgebreid met u besproken door de behandelend specialist op het consult. Indien u een behandeling afspreek, krijgt u tevoren nog uitgebreide patiënteninstructies toegezonden.

De lipofilling behandeling:

Het vet wordt onder lokale verdoving met een dunne canule afgezogen. Daarna wordt het op een speciale manier bewerkt, zodat we de meest levensvatbare vetcellen overhouden. De vetcellen worden dan onder locale verdoving in het gebied waar volumeherstel nodig is ingespoten. Dit is van tevoren nauwkeurig afgetekend. Er kan per keer een beperkte hoeveelheid ingebracht worden. De vetcellen hebben namelijk doorbloeding nodig. Als je teveel tegelijk in hetzelfde gebied spuit, overleven veel minder vetcellen de transplantatie. Bovendien is er dan een vergrootte kans op het krijgen van vet-cystes. De behandeling duurt 1-2 uur. Er zijn 1 tot 3 behandelingen nodig met tussenpozen van minimaal 6 weken.

Na de behandeling:

Het gebied waar vet verwijderd is wordt ingepakt met absorberend materiaal. Uit de 1 tot 3 sneetjes die gemaakt zijn om het vet te verwijderen zal gedurende 1-3 dagen wat van de verdovingsvloeistof lopen. Zowel het gebied waar vet is weggehaald, als het gebied waar het vet is ingespoten zal zo’n week beurs aanvoelen, gezwollen zijn en kan blauwe plekken vertonen. U wordt aangeraden u door iemand terug te laten rijden. Zware inspanning dient u gedurende een week te vermijden.

Wat zijn de risico’s bij lipofilling?

Zoals bij iedere ingreep is er het risico van een bloeduitstorting of infectie. Specifieke risico’s bij gebieden die symmetrisch behandeld worden is een geringe asymmetrie.

Kosten Lipofilling:

De kosten van een lipofilling behandelingen vindt u terug bij de lipofilling tarieven op onze website en worden met u besproken tijdens het consult.

Folder:

Uitgebreide informatie vindt u in de lipofilling folder van onze kliniek ReSculpt Clinic.

Of bezoek de ReSculpt Clinic informatiepagina over een lipofilling behandeling →

Behandelzones

Klik op een gebied op het getoonde hoofd en u vindt informatie over de meest voorkomende problemen en hun behandelopties. Behandelzones Voorhoofd behandeling Frons behandeling Wenkbrauwen behandeling Kraaienpootjes behandeling Onderoogleden behandeling Jukbeenderen behandeling Neuslippenplooi behandeling Neuslippenplooi behandeling Bovenlip behandeling Hamsterwangen Kaaklijn behandeling Kin behandeling Onderkin behandeling Lippen behandeling Neus behandeling Marionette lijnen behandeling