PRP – Platelet Rich Plasma.

Informatie over een PRP behandeling

Algemeen:

PRP

Platelet-rich-plasma, bloedplaatjes-(trombocyten)-rijk-plasma, ook wel vampier behandeling.

Het plasma, verkregen door een speciale bloedbuis en centrifuge, bevat niet alleen bloedplaatjes maar ook diverse groeifactoren. Deze groeifactoren kunnen bijdragen aan de vernieuwing en verbetering van haar en huid.

Huidverbetering: door middel van stimulatie van onder andere collageenvorming kan de structuur en het uiterlijk van de huid verbeterd worden. Goede indicaties voor de PRPbehandeling zijn onder andere fijne lijntjes, onderoogleden, hals, decolleté en handruggen. Ontdek hoe deze behandeling kan bijdragen aan een stralende huid en een jeugdige uitstraling.

Hoofdhuid en haargroei bij kaalheid en haarziekten: haargroei kan worden gestimuleerd en er kan er weer haar terug groeien. Indicaties zijn alopecia androgenetica, alopecia areata en mogelijk andere haarziekten die gepaard gaan met ontsteking en haarverlies.

Ontdek hoe bloedplasma therapie uw uiterlijk kan transformeren en zorgt voor gezondere en mooiere resultaten.

De PRP behandeling:

Bloedafname gebeurt door middel van een prik in de elleboogsplooi. Het plasma wordt verkregen door het bloed te scheiden in een buis met een gel-filter. Deze buis wordt vervolgens in een centrifuge geplaatst.

Het verkregen plasma wordt ingespoten in de huid met behulp van een fijn naaldje of canule (een dun buisje met een bolle punt). Ontdek meer over bloedafname en plasma-inspuiting op onze website of tijdens een vrijblijvend consult.

Na de behandeling:

Na behandeling kan er zwelling en roodheid van de huid optreden, evenals het ontstaan van kleine blauwe plekjes. De zwelling en roodheid zullen meestal binnen 1-3 dagen verdwijnen, terwijl blauwe plekjes mogelijk wat langer zichtbaar kunnen blijven.

Voor een optimaal effect wordt aanbevolen om de behandeling twee keer te herhalen, met tussenpozen van 4 en 8 weken, maar dit is niet strikt noodzakelijk.

Het gebruik van Arnica D6 druppels, tabletten of crème (volgens de bijsluiter), zowel 3 dagen voor de ingreep als tot en met 5 dagen na de ingreep, kan mogelijk bijdragen aan het verminderen van zowel blauwe plekjes als zwelling.

Wat is het effect?

Huidverbetering: het resultaat van de PRP behandeling voor de huid wordt na enkele weken zichtbaar. De huid oogt frisser en fijne lijntjes kunnen minder zichtbaar zijn. Als de onderoogleden behandeld zijn kan de paarse verkleuring wat minder zichtbaar zijn.

Haarverbetering: Het effect van de PRP behandeling op de haargroei zal langer op zich laten wachten. Dit duurt enkele maanden. U kunt merken dat dunne haren wat dikker worden en dat er meer haren gaan groeien.

Wat zijn de risico’s?

De PRP behandeling is een relatief veilige procedure. Minimale complicaties worden genoemd: pijn in het geïnjecteerde gebied: hoofdpijn, zwaar aanvoelen van het hoofd, zwelling, roodheid, infectie, allergische reactie, urticaria, huiduitslag, tijdelijke verkleuring van de huid, blauwe plekken.

Kosten PRP behandeling:

Op onze algemene tarieven pagina vindt u de kosten van een Platelet Rich Plasma behandeling. Tijdens het consult worden de kosten voor een PRP behandeling ook met u besproken.

Folder PRP – Platelet Rich Plasma behandeling:

Meer informatie over PRP?
Download de folder Patient informatie PRP behandeling →

Behandelzones

Klik op een gebied op het getoonde hoofd en u vindt informatie over de meest voorkomende problemen en hun behandelopties. Behandelzones Voorhoofd behandeling Frons behandeling Wenkbrauwen behandeling Kraaienpootjes behandeling Onderoogleden behandeling Jukbeenderen behandeling Neuslippenplooi behandeling Neuslippenplooi behandeling Bovenlip behandeling Hamsterwangen Kaaklijn behandeling Kin behandeling Onderkin behandeling Lippen behandeling Neus behandeling Marionette lijnen behandeling