PRP – Platelet Rich Plasma.

Informatie over een PRP behandeling

Algemeen:

PRP

Platelet-rich-plasma, bloedplaatjes-(trombocyten)-rijk-plasma, ook wel vampierbehandeling.

Het plasma bevat door gebruik van een speciale bloedbuis en centrifuge van de buis, naast de bloedplaatjes, ook verschillende soorten groeifactoren, die op hun beurt haar en huid vernieuwing en verbetering kunnen geven.

Huidverbetering: door stimulatie van onder ander collageen nieuwvorming kan de structuur en het uiterlijk van de huid worden verbeterd. Goeie indicaties zijn de behandeling van de onderoogleden, fijne lijntjes, hals, decolleté en handruggen.

Hoofhuid en haargroei bij kaalheid en haarziekten: haargroei kan worden gestimuleerd en er kan er weer haar terug groeien. Indicaties zijn alopecia androgenetica, alopecia areata en mogelijk andere haarziekten die gepaard gaan met ontsteking en haarverlies.

De behandeling:

Met een prik in de elleboogsplooi wordt bloed afgenomen. Het plasma wordt verkregen door het te scheiden van het bij u afgenomen bloed in een buis met daarin onder andere een gel-filter. Deze buis wordt in een centrifuge geplaatst.

Het plasma wordt in de huid ingespoten met een fijn naaldje of een canule (een dun buisje met een bolle punt).

Na de behandeling:

Na de behandeling is de huid wat gezwollen en rood en er kunnen kleine blauwe plekjes ontstaan. De zwelling en roodheid verdwijnt na 1-3 dagen, blauwe plekjes kunnen wat langer zichtbaar zijn. Het beste effect wordt verkregen door de behandeling twee keer, na 4 en 8 weken te herhalen, maar dit is niet per sé noodzakelijk. Mogelijk wordt het effect van blauwe plekjes en zwelling verminderd door 3 dagen voor, tot en met 5 dagen na de ingreep Arnica D6 druppels, tabletten of crème te gebruiken (volgens de bijsluiter).

Wat is het effect?

Huidverbetering: het resultaat van de PRP behandeling voor de huid wordt na enkele weken zichtbaar. De huid oogt frisser en fijne lijntjes kunnen minder zichtbaar zijn. Als de onderoogleden behandeld zijn kan de paarse verkleuring wat minder zichtbaar zijn.

Haarverbetering: Het effect van de PRP behandeling op de haargroei zal langer op zich laten wachten. Dit duurt enkele maanden. U kunt merken dat dunne haren wat dikker worden en dat er meer haren gaan groeien.

Wat zijn de risico’s?

De PRP behandeling is een relatief veilige procedure. Minimale complicaties worden genoemd: pijn in het geïnjecteerde gebied: hoofdpijn, zwaar aanvoelen van het hoofd, zwelling, roodheid, infectie, allergische reactie, urticaria, huiduitslag, tijdelijke verkleuring van de huid, blauwe plekken.

Kosten:

De kosten van onze behandelingen vindt u terug bij de tarieven op onze website en worden met u besproken tijdens het consult.

Folder:

Meer informatie over PRP? Download de folder Patient_informtie_instructie_PRP

Behandelzones

Klik op een gebied op het getoonde hoofd en u vindt informatie over de meest voorkomende problemen en hun behandelopties. Behandelzones Voorhoofd behandeling Frons behandeling Wenkbrauwen behandeling Kraaienpootjes behandeling Onderoogleden behandeling Jukbeenderen behandeling Neuslippenplooi behandeling Neuslippenplooi behandeling Bovenlip behandeling Hamsterwangen Kaaklijn behandeling Kin behandeling Onderkin behandeling Lippen behandeling Neus behandeling Marionette lijnen behandeling